Om mig

/jag.jpg

Jag heter Mikael Sundbom och är bosat i Stockholmsområdet. Jag arbetar nu som konsult inom försvarsindustrin.

Jag har ett 20 årigt förflutet som officer i Försvarsmakten. Genomförde värnplikt på Hälsingeregemente I14. Men eftersom regementet lades ned så blev det att hitta ett annat förband. Det blev Norrlandsartilleriregemente A4 Östersund. Dock efter några år så lades även detta förband ned. Så det blev att flytta igen. Då till KA1 i Vaxholm, som sedan bytte namn till Amf1. Under min tid i uniform så blev det en utlandsmission till Balkan och nästan två år på FMV, Försvarets Materielverk.

Jag har under åren även arbetat mycket med frivilligorganisationerna, mest med FBU och Hemvärnet i Framförallt Gävle och Östersund. Detta har nog lett till att när jag slutade i Försvarsmakten så gick jag med i Hemvärnet. Så nu är jag i staben för 28. HvBat, Roslagsbataljonen. Jag har även suttit i styrelsen för en röda korskrets och avslutade min kariär där som vice ordförande.

Intresset för ordnar och medaljer började under värnplikten. Sedan har det bara blivit mer och mer. Under några år så hade Amf1 ansvaret för marinens högvaktskompani. Jag var inledningsvis plutonchef på en av plutonerna och sedan i kompaniledningen som ceremoniofficer och ansvarig för den ceremoniella tjänsten på förbandet. Så det har blivt drygt 100 högvaktsdygn. Från post nr 1 på Drottningholms slott, vaktchef på Stockholms slottet och som vakthavande major. Det blev även under den tiden en hel del övrig statsceremoniel verksamhet såsom statsbesök, hedersvakter och konungens 60års firande, då jag gick av som vaktchef på Stockholms slottet.

En lite "rolig" sak är att jag genomfört högvakt med 4 st olika förband. I14 som värnpliktig. A4 under min tid där och sedan på KA1/Amf1. Samt att jag även varit vakthavande major åt Svenska Lottakåren.

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen

sundbom.png

Länkar

 

 

 

 

 

medalj orden silvermedalj medalj bilder silver Bärandebestämmelser Medaljers bärande Förtjänstecken